Mimarlık Haftası Etkinlikleri

5 Ekim Cuma günü saat 11.00’de Kocaeli Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Konferans Salonunda “Mimarlık Haftası Etkinlikleri” programında Mimarlık Bölümünden Arş. Gör. Meltem EZEL ÇIRPI ve İç Mimarlık Bölümünden Arş. Gör. Pelin KAYA öncülüğünde “Düşün-Tasarla-Üret” başlıklı çalıştay gerçekleştirilmiştir. Çalıştay kapsamında, Sigma Mühendislikten İnşaat Mühendisi (BIM Koordinatörü) Ömer Faruk Taş BIM hakkında bir sunum gerçekleştirmiştir. Sunumun ardından Bilgisayar Laboratuvarında “Düşün-Tasarla-Üret” başlıklı çalıştay yapılmıştır ve öğrencilere Revit programında adaptive family kullanımı ile kabuk tasarımının nasıl yapılacağı anlatılmış ve uygulamalı olarak gösterilmiştir. Gün sonunda Revit programı ile ilgili olarak verilen bilgilerin ardından çalıştaya katılan öğrencilerden Revit programında kabuk tasarımı yapmaları istenmiştir. Öğrenciler tarafından tasarlanan projeler, 3d yazıcı da üretilmeye başlanmıştır.