Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’nde Afet Farkındalığı Eğitimi ile Deprem ve Yangın Tatbikatı Yapıldı.

Mimarlık ve Tasarım Fakültesi öğrencilerine ve personeline AFAD desteği ile afet farkındalığı eğitimi verilerek deprem ve yangın tatbikatı yapıldı. Deprem tatbikatında tüm fakülte binasının tahliyesi gerçekleştirilip kampüs bahçesindeki toplanma alanında bilgilendirme yapılarak ilk etkinlik tamamlandı. Ardından muhtemel yangın olaylarının önlenmesi için gerekli koruyucu önlemlerin alınması, yangın esnasında kurtarma tekniklerinin uygulanması, mevcut öğrenci ve personelin yangın konusunda bilgilendirilmesi, olası afette yangının söndürülmesi eğitimleri kampüs bahçesinde yapıldı.. Etkinliğin ardından Dekan Prof.Dr.Oya Şenyurt AFAD ekibine teşekkür etti.