İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİ ARED ÖDÜLLERİ’20 TASARIM YARIŞMASINDA BİRİNCİLİK VE İKİNCİLİK ÖDÜLLERİNİ KAZANDILAR.

Endüstriyel Reklam Sektörünün gelişimine katkı sağlamak amacıyla Açıkhava ve Endüstriyel Reklamcılar Derneği tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen ARED Ödülleri’20 “Gelecek Vadeden Tasarımcı Ödülü” kategorisi ile düzenlenmiştir. Belirlenen tema ile ilgili en yaratıcı, yenilikçi, estetik, katma değer ve maliyet avantajı sağlayan, yenilikçi bir malzemeyle üretilebilecek, işlevsel vb. özelliklerden bir veya birkaçına yönelik endüstriyel reklam ünitesini tasarlayan genç tasarımcıyı ödüllendirmek, gençlerin endüstriyel reklam sektörüne ilgisini artırmak, endüstriyel reklam sektörünün kalifiye eleman arayışına destek vermek amacıyla düzenlenen yarışma tüm Türkiye’den çok sayıda tasarımcının katılımıyla gerçekleşmiştir. Ared Ödülleri 2020 Gelecek Vadeden Tasarımcı Ödülü birinciliğini; Kocaeli Üniversitesi İç Mimarlık bölümünden Buse Günaydın’ın “Sosyal Mesafe Temalı Şehir Mobilyaları” tasarımı kazandı. Yine aynı tasarım yarışmasında Ared Ödülleri 2020 Gelecek Vadeden Tasarımcı Ödülü ikinciliğini; Kocaeli Üniversitesi’nden Mutlu Can Tayyar’ın “Kapalı alan girişlerinde kullanılan, üzerinde reklam alanı barındıran hijyen uyarı ürünleri, hijyen servis cihazları veya üniteleri ” tasarımı çalışması kazandı. Öğretim Görevlisi Seza YİŞ tarafından İç Mimarlık Bölümü öğrencilerinin tasarım yarışmasına katılımı teşvik edilmiş ve Endüstri Ürünleri Tasarımı dersi kapsamında yarışma için öğrencilerin projeleri tasarlanmıştır.